top of page

Máme pro vás novou službu - gravírování laserem!


3D tisk je vrstvení a přidávání materiálu. Jenže u nás ho umíme i ubírat. Nebo-li gravírovat. Chcete-li vypalovat, řezat atd. atd.

Co to je a jak to funguje ? Není to složité a ani úplně jednoduché. Je to hlavice s laserem, ktera je pohyblivá na určitém rámu. Motory ji pohánějí a ta v určité vzdálenosti vypaluje ( uhelnatí ) vzor do objektu. V našem případě je to do dřeva a papíru.

Strojů na gravírování je několik.

Pantografy jsou manuální stroje, které využívají šablony písma nebo předlohy ornamentu. Mají různé uspořádání ramen, přičemž na jedné straně ramena bývá vodící kolík a straně druhé gravírovací fréza, či jiný nástroj.

Gravírovací plottery jsou počítačem řízené. Fréza těchto strojů je vedena na základě počítačového návrhu. Jejich výhodou oproti pantografům je obvykle velká tuhost konstrukce a vedení frézy za pomoci krokových motorů, a z toho plynoucí přesnost výrobku. Servomechanismy využívající pro pohyb frézy šnekové převody a kluzná nebo valivá ložiska dosahují obecně nejvyšší přesnosti.

Malé gravírky jsou určeny pro výrobu jednoduchých štítků, návrh je vytvářen přímo v gravírce a stroj má omezené možnosti zpracování návrhu.

Gravírovací plottery nabízejí mnohem širší škálu funkcí díky dokonalejšímu technickému provedení. Návrh a výpočet trasy frézy je proveden počítačem mimo gravírku, a tudíž umožňuje zpracovat i složitější grafiku.

Nejmodernější gravírky jsou laserové. Dělí se na několik druhů dle použitého laseru. Asi nejpoužívanější je druh laseru CO2, který umí gravírovat organické materiály jako dřevo, plast, sklo a kůže. Laser vyniká trvalostí výsledku, přesností, rychlostí a flexibilitou. Neexistují skoro žádná omezení v gravírované grafice. Výsledkem použití laserové technologie je přesný a trvalý popis, který lze odstranit pouze hrubou silou.

U nás najdete tu laserovou hlavici bez CO2. Jak jsem již psal, tak umíme do dřeva, papíru, některých plastů a testujeme i další materiál pro gravírování našim laserem.

Tady je test fotografie https://youtu.be/vnlG8m3H6nU

A co jsme vše dělali? Jmenovky na vánoční dárky, vizitky, loga sportovních klubů. Dokonce jsme dělali i logo do lakovaného kokosu.

Zde je vidět. Že dokážeme i více odstínů.

No a detailní logo do papíru :

Takový postup než bude vypálené logo je trochu, ale jen trochu složitější.

1. Vybrání a úprava obrázku či šablony co budeme vypalovat.

2. Připojení stroje k PC a seřízení prostoru pro vypálení na objektu.

3. Kalibrace a zaostření laseru.

4. Nastavení délky vypalování a síly laseru nad každým bodem. ( tím se nastavuje

hloubka vypálení a odstín ) Pro každý materiál je to trochu jinak.

5. Kontrola po vypálení a vyčištění optiky na laseru a úprava loga ( zalakování a jiné úpravy )

HOTOVÓÓÓ :-)

Ceny jsou individuální podle doby a složitosti objektu a materiálu pro gravírování.

Nebojte se nám napsat pro nacenění nebo jen pro další informace. Rádi Vám vše zodpovíme.

Pokoušíme se plnit vaše sny a nápady.

Tímto samozřejmně nekončíme a s gravírováním půjdem ještě dál a né jen laserem a ne jen 3D tiskem.

Menší ochutnávka nebo jak se říká Coming soon :-) :-)

Brzy nashledanou ;-)


bottom of page